Fotoshoot met Gerard en zijn Volvo PV544

Afeglopen maand heb ik mijn 2e fotoshoot gedaan voor mijn mentoraat project “Mensen en hun auto” met Gerard en zijn prachtige Volvo PV544 uit 1965. Gerard is de secretaris van Oldtimerclub De Langstraat en heeft deze mooie Volvo nu vijf jaar in zijn bezit.

De Volvo PV544 ook wel de “Kattenrug” genoemd werd door Volvo geproduceerd tussen 1958 tot 1965. De PV544 werd parallel aan de Amazon geproduceerd. De Amazon was bedoeld als opvolger voor de populaire Volvo PV444 maar de Amazon bleek voor veel PV444-rijders te luxe en te duur. Als tussenoplossing kwam Volvo met de PV544. Pas in 1965 werd de 544 afgelost door de Amazon Favorit, een uitgeklede versie van de Amazon.

Voor deze auto had ik als locatie gekozen voor de oude oprijlaan naar het “roze” kasteel van het park Poort van Heusden (het voormalige Land van Ooit). Het was jammer genoeg niet mogelijk om de auto voor het kasteel zelf te fotograferen. Het toegangshek voor voertuigen was met een dik slot afgesloten. Maar desondanks was dit laantje een prachtige locatie voor deze auto.

Daar waar ik bij de fotoshoot met Egbert nog moest wennen om de regie in handen te nemen lukte dat zaterdag een stuk beter. Op mijn aangeven heeft Gerard de auto een aantal keren verplaatst en bepaalde poses aangenomen. Ook had ik zaterdag meer rust tijdens het fotograferen waardoor ik minder fouten maakte.

Bekijk de voor mijn project “Mensen en hun auto” geselecteerde foto’s in mijn project: Mensen en hun auto.