Fotoshoot: ELE Rally 2017

Op 27 mei werd de ELE Rally verreden en ben ik dus weer op pad geweest met het Ad Brands Rallyteam. De ELE rally is zo’n beetje de thuisrace voor het team. De ELE Rally werd namelijk verreden in de omgeving van Veldhoven.

Na de oliedrukproblemen tijdens de Centraal Nederland Rally in april heeft het team hard gewerkt aan de Opel Kadett en een aantal wijzigingen aangebracht. Zo is o.a. het dry sump systeem compleet verwijderd en gewijzigd naar een vast carter pan en is de motor compleet opnieuw opgebouwd.

Tijdens de rally was het erg warm, ruim 30 graden. Ik benijdde Roy en Mark niet om met die hitte in gepakt in beschermende kleding en een dikke raceoveral in een auto zonder isolatie en airco te moeten rijden. Maar ze hebben het super gedaan en de Opel Kadett heeft zich prima gehouden.

De ELE Short Rally bestond uit 6 klassementsproeven verdeeld over drie locaties, Strijpse Kampen, Spoordonk en Wintelre. In het eindklassement is het team als 4e algemeen en 3e in de klasse NL/RGT-S20 geëindigd wat dus een leuke beker heeft opgeleverd in de klasse NL/RGT. Een prachtig resultaat dus.

Omdat de proeven wat verder uit elkaar lagen was er eigenlijk geen tijd om tussen de proeven door weer even naar het serviceterrein te gaan. Daardoor heb ik weinig foto’s van het team op het serviceterrein gemaakt en me meer geconcentreerd op actie foto’s langs de klassementsproeven. Een goede foto locatie vinden blijft lastig om mooi foto’s te maken. De uitdaging zit er steeds weer in om op de locatie waar je staat toch mooie foto’s te maken.

Bekijk meer teamfoto’s en de foto’s van de ELE Rally op mijn Facebookpagina.