Fotoshoot met Ad en zijn Opel Rekord

Afgelopen maand heb ik weer een super leuke fotoshoot gedaan Met Ad en zijn Opel Rekord uit 1962. Ad is een oud automonteur en heeft deze prachtige Opel al 26 jaar in zijn bezit.

De Opel is nog helemaal origineel en in een werkelijk, prachtige staat. Ad is pas de tweede eigenaar van deze auto. Hij heeft destijds bijna 10 jaar in de showroom van zijn toenmalige werkgever gestaan toen Ad hem kocht. Het was net of deze auto zo uit de show kwam, zo mooi en nieuw ziet hij er na al die jaren nog uit. Hij heeft ook nog geen 70.000km op de teller staan. Echt een unieke auto!

De Opel Rekord was een echte middenklasse auto en werd van 1953 tot en met 1986 gebouwd waarbij de nadruk lag bij lage onderhoudskosten, duurzaamheid en functionaliteit. Door de hoge productieaantallen en de robuuste, ongecompliceerde techniek zijn nog relatief veel Rekords in gebruik of in het bezit van liefhebbers zoals Ad. De Opel Rekord van Ad is een zogenaamde Olympia Rekord P2. Deze werd van 1960 tot en met 1963 geproduceerd en in die 3 jaar werden er 755.000 van gebouwd. In totaal werden er zo’n 10 miljoen Rekords gebouwd tot hij in 1986 werd opgevolgd door de Opel Omega.

Als locatie voor de fotoshoot had ik het Lido in Waalwijk gekozen. Een mooi parkachtig gebied met grote vijvers aan de rand van Waalwijk en de Loonse en Drunense Duinen. We hadden om 9 uur in de ochtend afgesproken. Dus nadat ik de kinderen naar school had gebracht ben ik naar het Lido gereden om nog even rond te kijken en een mooie plek uit te zoeken voor de foto’s.

Als je een fotoshoot op locatie doet is het altijd goed om van te voren nog even een kijkje te nemen hoe de locatie er bij ligt. Je zou zo maar verrast kunnen worden door werkzaamheden of andere obstakels waardoor je op het laatste moment moet uitwijken naar een andere locatie. Het is dus ook verstandig om een alternatieve locatie achter de hand te houden. Dat was in dit geval niet nodig.

Nadat ik mijn controle rondje had gedaan zag ik Ad aan komen rijden en heb ik nog even uitgelegd wat ik ging doen en wat ik van hem verwachtte en ben ik aan de slag gegaan. Net als bij mijn eerdere fotoshoots heb ik eerst de auto gefotografeerd en daarna Ad samen met zijn auto gefotografeerd.

Het was een genot om Ad met zijn Opel te fotograferen. Een vakman van de oude stempel die zijn auto echt vertroeteld en veel leuke anekdotes weet. Zo heeft zijn Opel al eens eerder gefigureerd in een fotoshoot van Spudfirst waarbij de kofferbak vol met ballonnen werd gestopt.

Het was wederom een super leuke fotoshoot. En het blijft gaaf om zo’n passie voor een auto te zien.

Bekijk de voor mijn project “Mensen en hun auto” geselecteerde foto’s in mijn project: Mensen en hun auto.