Fotoshoot met Egbert en zijn Fiat 850 Sport Spider

In het voorjaar had ik al eens Egbert samen met zijn Mercedes 280SL gefotografeerd. Hij had me toen al zijn Fiat 850 Sport Spider laten zien die toen nog in zijn garage stond. Een mooi, klein, knal rood Italiaans sportwagentje. We spraken toen al af dat ik ook nog een keer een fotoshoot zou doen met de Fiat.

De Fiat 850 was in 1964 de opvolger van de Fiat 600 en werd tot 1971 geproduceerd. De productie van de Sport Spider ging nog door tot 1974. De Fiat 850 werd in 1971 op zijn beurt weer opgevolgd door de Fiat 127.

De Fiat 850 Sport Spider werd ontworpen door Giorgetto Giugiaro van het beroemde Italiaanse ontwerpbureau Bertone. De Sport Spider was de opvolger van de gewone 850 Spider. De kleine roadster was het Italiaanse alternatief voor de Engelse Midgets, Spitfires en Sprites.

De Fiat 850 Sport Spider van Egbert komt uit 1970. De 850 is jaren geleden al eens helemaal gerestaureerd. De auto wordt echt gekoesterd en dat is te zien. De auto ziet er na al die jaren nog als nieuw uit.

In september was de Fiat dan eindelijk aan de beurt voor de fotoshoot. Ook voor deze fotoshoot besloot ik naar het Lido in Waalwijk te gaan. Dit werd vooral ingegeven door het feit dat ik zelf die middag geen auto had. Een locatie waar ik zelf met de fiets naar toe kon rijden leek me wel handig. En eerder die week had ik bij het Lido al de Opel Rekord van Ad al gefotografeerd en toen had ik al een paar andere plekken gezien die als locatie konden dienen voor een fotoshoot. Wat dat betreft biedt het Lido voldoende mogelijkheden om foto’s te maken.

Tijdens het selecteren en bewerken van de foto’s realiseerde ik me dat een andere locatie voor deze auto misschien wel beter was geweest. Een mooi, oud landhuis bijvoorbeeld. Dat is iets waar ik in de voorbereiding wat meer rekening mee moet houden. Ik denk er over om een lijst te maken van mogelijke locaties. Als ik dan een mooie locatie tegen kom kan ik die op de lijst zetten en gebruiken als er weer een geschikte fotoshoot voorbij komt.

Ook blijft het midden op de dag fotograferen lastig. De lichtomstandigheden zijn dan niet de meest ideale. Vaak hard en direct zonlicht wat een foto meestal niet ten goede komt. Ook dat is iets om rekening mee te houden of om de locatie op af te stemmen.

Bekijk de voor mijn project “Mensen en hun auto” geselecteerde foto’s in mijn project: Mensen en hun auto.