Fotoshoot met Jeroen zijn Volvo V70

Naast de fotoshoot met de Corvette van Carlo had ik deze maand ook een leuke fotoshoot met Jeroen en zijn Volvo V70. Na de fotoshoots met de Mercedes 280SL, Volvo PV544 en de Corvette C3 dus een keer een modernere auto voor mijn lens.

De Volvo V70 werd in 1996 geïntroduceerd als de opvolger van de Volvo 850 en wordt op dit moment nog steeds geproduceerd. De naam V70 combineert de letter V, wat staat voor versatility, en 70, wat duidt op de relatieve grootte van het voertuig. Zo is een V70 groter dan een V40 maar kleiner dan een V90. De eerste generatie V70 werd geleverd met maar liefst 14 motorvarianten. In de latere V70 modellen werden dat er iets minden. De V70 van Jeroen is uitgerust met een 2,4 liter, 5 cilinder 10V motor die ongeveer 140pk levert. Het top model was de V70-R met een 2,4 liter, 5 cilinder 20V turbo motor die er ongeveer 265pk uit perst.

Jeroen is de man van een oud-collega van mijn vrouw en had langs die weg van mijn project gehoord. Zo zie je maar weer hoe belangrijk je netwerk is. Jeroen wilde ook wel graag een paar mooie foto’s van hun Volvo. Zij hebben de Volvo nog niet zo lang geleden gekocht als vervanger van hun niet zo betrouwbaar gebleken Toyota. Dat dat kan een onbetrouwbare Toyota… Jeroen is echt super trots op ‘zijn’ Volvo. Tijdens de fotoshoot stond hij net zo te glimmen als de zorgvuldig gepoetste Volvo. En daar hou ik van! Die trots, dat is wat ik graag zie en graag wil vastleggen. Als dat lukt dan heb ik mijn doel bereikt.

Voor de fotoshoot met de Volvo van Jeroen ging ik op zoek naar een beetje een industriële omgeving die aansloot bij het vierkante model van de V70. Ik zie de Volvo V70 ook als een echt werkpaard dus dat mocht ook best een beetje terug komen in de foto locatie. Het helpt dan als je zelf een beetje bekend bent in de omgeving. Maar Google Maps en Google Streetview werken ook perfect om een locatie te verkennen. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat die beelden niet altijd erg recent zijn. Dus van te voren even een kijkje nemen is wel een aanrader.

Ik stelde Jeroen voor om de foto’s te maken bij de Barge Terminal Vossenberg in Tilburg. In mijn ogen passen de hoekige containers prima bij het hoekige karakter van de auto. Jeroen kon zich er prima in vinden en vond het idee van een industriële omgeving prachtig.

Op de dag van de fotoshoot was het in de ochtend zwaar bewolkt en grijs maar tijdens de fotoshoot brak gelukkig de zon zo nu en dan door. Voor de landschap-achtige foto’s is dat wel prettig omdat je dan niet zo’n egaal grijs vlak in de foto krijgt. Voor detail foto’s vind ik een bewolkte lucht wel weer fijn omdat de wolken dan als een grote diffusor werken en mooi zacht licht geven.

Ik heb eerst wat foto’s van de Volvo V70 zelf gemaakt en later Jeroen en zijn grote trots samen gefotografeerd. Voor de ingang van de terminal lag ook een ruime rotonde. Dat gaf mij het idee om Jeroen rondjes te laten rijden en daar met de panning (mee trek) techniek foto’s van de maken. Die foto’s zijn helaas niet goed gelukt omdat ik was vergeten de VR (vibrance reduction) optie op mijn lens uit te zetten. Tja, ik ben er nog niet aan gewend dat mijn nieuwe lens die optie heeft. Mijn vorige lens had sowieso geen VR functie. Op een lage resolutie valt het overigens niet zo heel erg op dat de Volvo net niet helemaal scherp is maar op 100% zie je de bewegingsonscherpte in de auto terug.

Ik heb enorm genoten van deze fotoshoot en kijk al weer uit naar de volgende fotoshoot.

Bekijk de voor mijn project “Mensen en hun auto” geselecteerde foto’s in mijn project: Mensen en hun auto.