Fotoshoot: sponsoravond Ad Brands Rallyteam

Het afgelopen jaar ben ik in contact gekomen met het Ad Brands Rallyteam nadat ik ze in februari 2016 had zien rijden op het circuit van Zandvoort. Het hele jaar hebben we geprobeerd een afspraak te maken voor een fotoshoot met het team en de rallyauto van het team. Maar helaas lukte het niet om de agenda’s afgestemd te krijgen en gooide technische problemen met de rallyauto ook roet in het eten.

In december werd ik door het team benaderd of ik hun sponsoravond wilde fotograferen. Ieder jaar organiseren ze speciaal voor hun sponsors een gezellige avond met een hapje en een drankje om ze te bedanken voor hun bijdragen aan het team. Ik zag dit als een uitgelezen kans om de mensen achter het team en de sponsors te ontmoeten en te leren kennen.

Afgelopen zaterdag was het zover. De sponsoravond werd dit jaar voor het eerst bij Restaurant Ichizai gehouden, tevens nieuwe sponsor van het team. Voor de gelegenheid was ook de Opel Kadett rallyauto voor de deur geparkeerd.

Het fotograferen van dit soort feesten is eigenlijk best lastig. Ik vind het best lastig om leuke en goede foto’s te maken in de vaak niet ideale omstandigheden. Zo was het zaaltje in het restaurant vrij klein en stond het vol met statafels. Daar gaan mensen omheen staan waardoor je vaak mensen op de rug fotografeert. Doordat er vrij veel mensen aanwezig waren was er weinig ruimte om je te bewegen. Daarnaast was er weinig licht waardoor flitsen echt noodzakelijk was. Genoeg uitdagingen dus!

De hele avond heb ik rond gelopen en rondgekeken en foto’s gemaakt. In het begin is het voor de gasten vaak onwennig dat er iemand met een camera rond loopt maar na verloop van tijd hebben ze je niet echt meer in de gaten. Ik denk ook dat het mijn voordeel was dat mijn fotocamera in het niet viel bij de filmcamera van de videograaf. Dan valt zo’n spiegelreflex in eens wel mee qua formaat.

De camera had ik manueel ingesteld en alles foto’s zijn indirect geflitst via het plafond. De Tamron 24-70mm f2.8 heeft zich hier weer bewezen. Wat een heerlijke lens is dat toch.

Zondagavond heb ik de foto’s nog even geselecteerd en bewerkt met Rawtherapee waarna ik ze naar het rallyteam heb gestuurd. Onderstaand een paar resultaten. De overige foto’s kun je bekijken op de Facebookpagina van het Ad Brands Rallyteam.

Dat het team blij was met de foto’s bleek wel toen ze me tot huisfotograaf benoemden. Vanaf nu ben ik dus de team fotogaaf van het Ad Brands Rallyteam en ga ik dit jaar het team ook in actie fotograferen tijdens hun deelname aan de rally’s van het Nederlands Kampioenschap.