Fotoshoot: Voorbereidingen bij Ad Brands Rallyteam

Het Nederlandse rallyseizoen is weer begonnen. In de winterperiode is er door het team van Ad Brands Rallyteam hard gewerkt om de Opel Kadett rallyauto weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

Na de vele pech afgelopen seizoen is het team er op gebrand om dit seizoen goed te presteren en zijn er de nodige aanpassingen aan de rallyauto gedaan. Zo is er bijvoorbeeld een dry sumpsysteem ingebouwd en is de motor helemaal opnieuw opgebouwd en aangepast.

Vlak voor de start van het seizoen ben ik op een donderdagavond bij het team gaan kijken en foto’s gaan maken van de laatste voorbereidingen. Het was erg mooi om de gedrevenheid van iedereen te zien om de rallyauto klaar te krijgen in de hoop aan het einde van de avond de motor te kunnen starten.

Helaas waren er problemen met het dry sumpsysteem waardoor er geen oliedruk was en de motor niet gestart kon worden. Een paar jongens van het team hebben tot diep in de nacht doorgewerkt om het probleem op te lossen zodat de rallyauto op die vrijdag nog op de testbank bij de Autosport Company in Waalwijk afgesteld kon worden.

Twee dagen voordat ik samen met het team naar de Zuiderzee rally in Emmeloord zou gaan werd er een remprobleem ontdekt waardoor het team helaas niet mee kon doen. Er moet nu opnieuw hard gewerkt worden om de rallyauto op tijd gereed te krijgen voor de Centraal Nederland Rally op 8 april.

Tijdens het fotograferen heb vooral gelet op de gezichten van de monteurs en steeds ook geprobeerd te laten zien dat er met veel plezier hard gewerkt werd. Tegelijkertijd moet je ook opletten dat je niet in de weg loopt.

De licht omstandigheden waren niet ideaal. Hoewel het lijkt dat er veel licht is waar de monteurs bij werken moest de ISO toch aardig omhoog om zonder flits of extra licht foto’s te maken. Een volgende keer zal ik zeker mijn flits wel gaan gebruiken.

Bekijk de rest van de foto’s op mijn Facebook pagina.