Project “Mensen en hun auto”

Naast mijn #project52 start ik dit jaar ook met een ander project, “Mensen en hun auto” voor het mentoraat met Fotoclub Drunen. Dit jaar zal ik samen met de leden van de fotoclub begeleid worden door een mentor van de Fotobond om onze fotografie naar een hoger plan te tillen waarbij we werken met een zelfgekozen thema.

Mijn thema
Ik heb eigenlijk best lang moeten nadenken over mijn thema. Enerzijds wilde ik graag iets met mijn woonplaats Drunen doen maar anderzijds wil de autofotograaf in mij iets met auto’s doen. Uiteindelijk ben ik in een aantal fotoboeken en op een aantal websites gaan zoeken naar inspiratie en zo heb ik eind vorige week besloten dat ik een serie ga maken over mensen en hun auto.

thema: mensen en hun auto

Bij dit thema ben ik vooral geïnspireerd door de serie portretten die de Amerikaanse auto- en reclamefotograaf Jens Lucking heeft gemaakt. Ik volg Jens Lucking al een aantal jaren en ik heb ook al eens contact met hem gehad voor een interview voor mijn ChasingAsphalt website.

Wat houdt het mentoraat in?
Een mentoraat is een persoonlijke begeleiding door een daarvoor opgeleide fotografiedocent (de mentor). In een vijftal sessies zal de mentor door de clubleden te stimuleren en te motiveren proberen de fotografie naar een hoger niveau te tillen.

Gisteren tijdens de eerste bijeenkomst maakten we kennis met onze mentor, Jan Kok, en heb ik mijn thema kort gepresenteerd en toegelicht. Het thema is de rode draad van het mentoraat. Tijdens iedere volgende bijeenkomst nemen we de door ons gemaakte foto’s mee. De foto’s worden dan in de groep besproken en ook de mentor geeft dan zijn commentaar. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er aan het einde van het mentoraat een serie van 5 tot 10 foto’s is ontstaan waarmee we een expositie inrichten.

Voor mijn presentatie gisteren had ik een moodboard gemaakt met een aantal foto’s van Jens Lucking.

Fotografie: Jens Lucking

Gezocht
Voor dit project ben ik op zoek naar mensen die trots zijn op hun auto en die graag een keer geportretteerd willen worden met hun auto. Bijvoorbeeld iemand die trots is op zijn of haar eerste auto, een trotse oldtimer bezitter of trotse youngtimer eigenaar. Of het nu een brik op wielen is, een exclusieve sportwagen of een gewone gezinsauto. Het maakt niet uit zolang je er maar trots op bent. Ben je zo iemand of weet je zo iemand? Laat het me dan weten.